Weetjes en woordenschat

    Paellaliteratuur

    Meer weten over paella? Daarvoor kan je natuurlijk 'googlen' en op die manier een heleboel informatie terugvinden. Een beetje selectief zijn, is natuurlijk nodig om het kaf van het koren te scheiden :-)

    Voor wie liever een ouderwets boek vastneemt, hierbij 2 suggesties:

    Paella – Alberto Herraiz
    Alberto Herraiz is afkomstig uit Cuenca (Castilla-La Mancha) waar zijn ouders een restaurant hadden. Nadien verhuisde hij naar Parijs waar hij het succesvolle restaurant Fogón startte, met één specialiteit … Paella!

    In dit boek kom je alles te weten over paella, haar ingrediënten en bereiding. Het bevat uiteraard ook een heleboel paellarecepten.Opgelet: de recepten zijn nogal gastronomisch van aard, maar ook de gelegenheidskok kan er op zijn minst heel wat inspiratie uit opdoen!

    Arroz – Ivo Hermans
    Het verhaal van paella, op een eigenzinnige manier verteld door de Belgische auteur en Spanje liefhebber Ivo Hermans. Met geschiedenis, weetjes, recepten, enz.