Paella-ingrediënten

    Pescado y mariscos - Vis- en zeevruchten

    Met paella-ingrediënten kan je eindeloos variëren. In Spanje houdt men het graag sober en is men meestal eerder karig met ingrediënten zodat de rijst de hoofdrol opeist. Men kiest ook bijna altijd voor vlees óf vis/schaaldieren. Bij ons ziet een paella er meestal wat "bourgondischer" uit waarbij vis/schaaldieren én vlees dikwijls samen worden gebruikt.

    Voor wie kiest voor vis- en schaaldieren zijn er vele opties en mogelijke combinaties. 

    Bij vis wordt best gekozen voor een stevige vis die bij het begin wordt gebakken en dan aan het einde weer toegevoegd. Voor gamba's geldt hetzelfde, bak ze met de schaal en indien mogelijk ook de kop die veel smaak afgeven, en voeg ze aan het einde (al dan niet gepeld) weer toe zodat ze niet uitdrogen. Intktvis wordt heel vaak gebruikt in paella en geeft veel smaak af, net zoals het vocht van mosselen en schelpen. Kreeft of sint-jacobsvruchten zijn feestelijke opties.